Üyesi Olduğumuz Ulusal Kuruluşlar
Ulusal Süt Konseyi (USK)
Ulusal Süt Konseyi, 18/4/2006 tarihli ve 5488 sayılı Tarım Kanununda belirtilen ulusal tarım politikaları çerçevesinde çalışmalar yapmak üzere, süt üreticilerinin oluşturdukları birlikler, dernekler, kooperatifler ve sanayicilerin oluşturdukları birlik, dernek, kooperatif temsilcileri ile bunlara üye olan gerçek ve tüzel kişiler, ilgili araştırma ve eğitim kurumları, meslek odaları, tüketici örgütleri ile kamu kurum ve kuruluşlarının bir araya gelerek tüzel kişiliği haiz olarak bir Yönetmelik ile kurulmuştur ve çalışma usul ve esasları bu Yönetmelik ile belirlenmiştir.
Ulusal Süt Konseyi’nin vizyonu, Türkiye’nin sağlıklı süt üretimi ve tüketiminde dünyada örnek alınanın bir ülke olmasıdır. Misyonu ise sektörün gelişimi için bilimsel yollarla politika üretmek, uygulanmasına öncülük etmek ve piyasa düzenlenmesinde görev üstlenmektir.
Ulusal Kırmızı Et Konseyi (UKON)
Ulusal Kırmızı Et Konseyi, 18/4/2006 tarihli ve 5488 sayılı Tarım Kanununda belirtilen ulusal tarım politikaları çerçevesinde çalışmalar yapmak üzere kırmızı et ve ürünlerini üreten yetiştirici ve sanayicilerin oluşturdukları birlik, dernek, vakıf ve kooperatif temsilcileri ile bunlara üye olan gerçek ve tüzel kişiler, ilgili araştırma kurumları, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ile kamu kurum ve kuruluşlarının bir araya gelerek tüzel kişiliği haiz olarak bir Yönetmelik ile kurulmuştur ve çalışma usul ve esasları bu Yönetmelik ile belirlenmiştir.
UKON’un vizyonu, Türkiye Cumhuriyeti’nin, hayvancılık sektöründe kalkınmış, bölgesinde AB kriterlerinde, güvenilir kırmızı et ve et ürünleri üreten, ürettiğini tüketen ve ihraç eden bir ülke olmasını sağlamaktır.
UKON’un misyonu ise, kamu ve özel sektör işbirliği içerisinde, sektörün gelişmesine, üreticinin desteklenmesine, piyasada fiyat istikrarının sağlanmasına ve tüketicilerin daha kaliteli, sağlıklı ve güvenilir kırmızı et ve et ürünleri tüketmesine katkı sağlayacak faaliyetlerde bulunmaktır.
Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu (TGDF)
Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu (TGDF), 31 Aralık 2003 tarihinde 10 gıda derneğinin bir araya gelmesi ile kurulmuş olup, bugün itibarıyla 29 sektörel üye derneği vardır.
TGDF, gıda ve içecek sektörünü Ulusal Gıda Kodeks Komisyonu (UGKK)’nda temsil etmektedir.
UN Global Compact
United Nations (UN) Global Compact, 160’ın üzerinde ülkede 20.000’in üzerinde şirket ve 4.500’ün üzerinde şirket dışı üyesi ile dünyanın en büyük kurumsal sürdürülebilirlik inisiyatifidir.
2000 yılında çalışmalarına başlayan UN Global Compact, dünyamız, tüm insanlar, topluluklar ve pazarlara fayda sağlayan sürdürülebilir ve kapsayıcı bir küresel ekonomi yaratmak için kurumların iş birliği ile harekete geçmelerini teşvik eder.
UN Global Compact dünya çapındaki şirketlerin stratejilerini ve operasyonlarını insan hakları, çalışma standartları, çevre ve yolsuzlukla mücadele alanlarındaki 10 İlke’ye uyumlu hale getirmeleri için desteklerken aynı zamanda Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na ulaşılabilmesi için iş dünyasına liderlik eder.
SETBİR, UN Global Compact imzacısıdır.
İşbirliği İçerisinde Olduğumuz Uluslararası Kuruluşlar
UECBV (Avrupa Canlı Hayvan ve Et Ticareti Birliği)
Avrupa Canlı Hayvan ve Et Ticareti Birliği (UECBV), hayvancılık pazarlarını, hayvancılık ve et ticareti yapanları ve et endüstrisini temsil eden ulusal federasyonların AB’deki sesidir.
UECBV, Avrupa Birliği'nin 27 Üye Devletinden 24'ünde ve ayrıca Birleşik Krallık, Japonya, Norveç, İsviçre ve Ukrayna'da 50 ulusal veya bölgesel federasyona sahiptir. Toplamda UECBV, ulusal ve uluslararası federasyonlarında her büyüklükte yaklaşık 20.000 firma ve 230.000'den fazla iş temsil edilmektedir.
CLITRAVI (Et İşleme Endüstrisi İrtibat Merkezi)
Avrupa Birliği'nde Et İşleme Endüstrisi İrtibat Merkezi (CLITRAVI), 1958 yılında kurulan Avrupa et işleme endüstrisini temsil etmeyi amaçlayan profesyonel bir kuruluştur.
CLITRAVI’nin temel amacı, Avrupa et işleme endüstrisinin meşru çıkarlarını korumak ve ilerletmektir. Avrupa Komisyonu, Avrupa Parlamentosu, Avrupa Birliği Konseyi, Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komitesi, EFSA ve diğer uluslararası kuruluşlarla sürekli bir diyalog içindedir.
SPES (Spread European Safety and Sustainability) Konsorsiyumu
"Spread European Safety and Sustainability ", İtalya, Fransa, İspanya, Portekiz, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Yunanistan ve Türkiye'den, dokuz AB gıda ve içecek federasyonunun oluşturduğu bir gruptur.
2003 yılında kurulmuştur ve asıl misyonu kar elde etmek değil, üyelerine (çoğunlukla AB Gıda ve İçecek Federasyonları) tedarik zinciri boyunca gıda üretiminin güvenliği ve kalitesi ile ilgili bir dizi araştırma çalışmasının Avrupa düzeyinde tanıtımı ve yürütülmesi ve ilgili sonuçların gıda üreticilerine, özellikle KOBİ'lere kullanımı ve açıklanması ile ilgili ortak faaliyetleri kolaylaştırmaya ve geliştirmeye başlamaktır.
Grup, üyelerinin şu anda Horizon Europe ve PRIMA Programları olan önceki Araştırma ve İnovasyon Çerçeve Programı (önceki adıyla Çerçeve Programı, Horizon 2020) gibi en önemli AB fonlama programlarına ortak katılımını iyileştirmeye çalışmaktadır. Ayrıca toplamda, 34.000'den fazla gıda şirketine SPES üyelerinin ağı tarafından koordine edilen yayılım eylemleriyle ulaşılabilmektedir.