DÖNEMLER

2024

 

 

 

22 Ocak - 30 Nisan

13,50*

%3,6 yağ ve %3,2 protein içeriğine sahip çiğ süt tavsiye satış fiyatı. Soğutma, nakliye ve diğer cari giderler üretici tarafından karşılandığı takdirde bu giderler üreticiye ilave olarak ödenecektir.

1 Mayıs-

14,65**

%3,6 yağ ve %3,2 protein içeriğine sahip çiğ süt tavsiye satış fiyatı. Soğutma, nakliye ve diğer cari giderler üretici tarafından karşılandığı takdirde bu giderler üreticiye ilave olarak ödenecektir.

* Baz alınan yağ ve protein oranlarındaki her bir dizyem (0,1’lik değişim) için ± 20 Kuruş fark uygulanacaktır.

** Baz alınan yağ ve protein oranlarındaki her bir dizyem (0,1’lik değişim) için ± 22 Kuruş fark uygulanacaktır.

 

DÖNEMLER

2023

 

 

 

1 Ocak - 31 Temmuz

8,50

%3,6 yağ ve %3,2 protein içeriğine sahip çiğ süt tavsiye satış fiyatı. Soğutma, nakliye ve diğer cari giderler üretici tarafından karşılandığı takdirde bu giderler üreticiye ilave olarak ödenecektir.

1 Ağustos 2023 - 21 Ocak 2024

11,50*

%3,6 yağ ve %3,2 protein içeriğine sahip çiğ inek sütü tavsiye satış fiyatı üreticinin eline litre başına net geçecek şekilde (çiğ süt desteği hariç). Soğutma, nakliye ve diğer cari giderler üretici tarafından karşılandığı takdirde bu giderler üreticiye ilave olarak ödenecektir.

*Baz alınan yağ ve protein oranlarındaki her bir dizyem (0,1’lik değişim) için ± 17 Kuruş fark uygulanacaktır.

 

DÖNEMLER

2022

 

 

 

1 Ocak - 31 Mart

4,70**

2019/64 sayılı Çiğ İnek Sütünün Sınıflandırılmasına İlişkin Tebliğ ile belirlenen A Sınıfı çiğ sütün dönemine ait protein ve yağ değerleri baz alınacaktır.

1 Nisan - 14 Mayıs

5,70***

2019/64 sayılı Çiğ İnek Sütünün Sınıflandırılmasına İlişkin Tebliğ ile belirlenen A Sınıfı çiğ sütün dönemine ait protein ve yağ değerleri baz alınacaktır.

15 Mayıs -

7,50****

2019/64 sayılı Çiğ İnek Sütünün Sınıflandırılmasına İlişkin Tebliğ ile belirlenen A Sınıfı çiğ sütün dönemine ait protein ve yağ değerleri baz alınacaktır.

***Baz alınan yağ ve protein oranlarındaki her bir dizyem (0,1’lik değişim) için ± 8 Kuruş fark uygulanacaktır.

****Baz alınan yağ ve protein oranlarındaki her bir dizyem (0,1’lik değişim) için ± 10 Kuruş fark uygulanacaktır.

 

 

 

Minimum Değerler

 

 

DÖNEMLER

2021

Yağ (%)

Protein (%)

 

 

1 Ocak - 30 Nisan

2,80

3,60

3,20

 

 

1 Mayıs - 30Haziran

2,90

3,50 ve üzeri

3,10 ve üzeri

A Sınıfı

 

2,85

3,2 ≤ yağ < 3,5

3 ≤ protein < 3,1

B sınıfı

 

2,80

yağ < 3,2

2,9 ≤ protein < 3

C sınıfı

 

1 Temmuz-7 Aralık*

3,20*

3,5

3,1

Temmuz-Ağustos-Eylül

 

3,6

3,2

Ekim-Kasım-Aralık

 

8 - 31 Aralık

4,70**

2019/64 sayılı Çiğ İnek Sütünün Sınıflandırılmasına İlişkin Tebliği ile belirlenen A Sınıfı çiğ sütün dönemine ait protein ve yağ değerleri baz alınacaktır.

 
 

 

**Ayrıca yağ ve protein oranlarındaki her bir dizyem (%0,1’lik değişim) için ± 7 Kuruş fark uygulanacaktır.

DÖNEMLER 2020  (TL/Litre)

1 Ocak - 31 Aralık 2,30

Yağ (%) min. 3,6

Protein (%) min. 3,2

DÖNEMLER 2019  (TL/Litre)

15 Kasım - 31 Aralık 2,30

Yağ (%) min. 3,6

Protein (%) min. 3,2

1 Mayıs - 14 Kasım 2,00

Yağ (%) min. 3,6

Protein (%) min. 3,2

1 Ocak - 30 Nisan 1,70

Yağ (%) min. 3,6

Protein (%) min. 3,2

DÖNEMLER 2018  (TL/Litre)

1 Ocak - 31 Ocak 1,40

Yağ (%) min. 3,6

Protein (%) min. 3,2

1 Şubat - 30 Haziran 1,44+0,09=1,53

Yağ (%) min. 3,6

Protein (%) min. 3,2

15 Ağustos - 31 Aralık  1,70

Yağ (%) min. 3,6

Protein (%) min. 3,2

DÖNEMLER 2017  (TL/Litre)

1 Ocak - 30 Haziran 1,21

Yağ (%) min. 3,5

Protein (%) min. 3,1

1 Ağustos - 30 Eylül 1,30

Yağ (%) min. 3,6

Protein (%) min. 3,2

1 Ekim -31 Aralık 1,40

Yağ (%) min. 3,6

Protein (%) min. 3,2

DÖNEMLER 2016  (TL/Litre)

1 Ocak - 30 Haziran 1,15

1 Temmuz – 30 Eylül 1,15

DÖNEMLER 2015  (TL/Litre)

1 Ocak-30 Haziran 1,15

1 Temmuz – 31 Aralık 1,15

DÖNEMLER 2014  (TL/Litre)

1 Ocak-31 Ocak 1,0

1 Şubat – 30 Haziran 1,05

1 Temmuz – 31 Aralık 1,15

DÖNEMLER 2013  (TL/Litre)

Ocak-Şubat-Mart 0,9

1 Ağustos – 31 Aralık 1,0

 

*Fiyatlar Ulusal Süt Konseyi’nden alınmıştır.